dissabte, de març 06, 2010

EL CAS DE "UNA NIÑA BIEN"

Avui cerquem una Barcelonina culta, intel.ligent, viva , un xic granadeta això si, però viva tan físicament com intelectualment.

Pertany aquella generació que feien la Revolució Anti-Franquista entre Whisky i Wisky. Filla d´ una familia benestant d´ aquelles que deien "Papá" i "Mamá" bones escoles, universitats, vestida quant calia, per Santa Eulalia o el Dique flotante... "Que mas quieres Federico...."08/03/10

Ni RR ni TG!!! Tens Raó viatger es una mica més difícil.

09/03/10

Va nèixer a Barcelona en plena Guertra Civil, en una famìlia Catòlica i de dretes, sobretot la paterna. Els seus primers anys els va viure semi-amagada a casa de la "abuelita" a la part alta de la ciutat, havien fugit del Eixample per por a les bombes, al "paseo" i al tret al clatell. El seu pare, metge de porfessió, va passar tote la guerra amagat, i tots plegats sobrevivien gracies el treball d´ unes tietes "niñas del Sagrado Corazonm tontitas de salon" molt bones "en labores" que teixien per un grup de "faieres". La fam era l´ eterna companya de la famìlia.

PISTA 12/03/10

Finalitzada la guerra, la família va recuperar el seu "status". La seva mare, una dona desconcertant, filla d´ una maço reconvertida en feixista, va planificar el seu futur. Convençuda del èxit del eix, Berlin-Roma, la van matricular en un centre laic, nacionalista, la volia preparada per el nou ordre. Però van perdre la guerra.....llavors va anar parar a l´ escola Suïssa, on va ser molt mal rebuda, allà no volien "nazis", va seguir "Real Monastirde Sta. Isabel" i finalment el San Alberto Magno.PISTA 15/ 3 / 10"La puesta de largo" de la nostre "niña bien",va coincidir amb el seu ingres a l'Universitat.

Com quasi totes les noies del seu "gremi" El evento" es va celebrar al Liceo,en sessió de Gala.

Així descriu ella mateixa aquell dia:

"Llegamos al teatro con chofer y entramos flanqueados por un nutrido grupo de gente,la llegada de la burguesia a su templo era un espectáculo popular.yo iba echa un cromo,estola de zorro,zapatos plateados altísimos,perlas...." i una llotja de platea con decorat.PISTA 20/3/10


En aquell engrescador primer any d'Universitat, sobtadament va ser conscient que ella ,no era la filla que la seva admirada mare esperava.

Sempre va saber que el seu brillant germà era,"el niño de mamà",però aquella manca d'intres envers a quansevol cosa seva ,la va farir profundament fins el punt de caure malalta,la bulimia va marcar els seus primers anys de carrera.

Desitjava tan guanyar el afecta de la seva mare,que fins i tot es va afiliar a FALANGE.

Un hivern d'inmerció política ,a "La Granja" de Segovia ,amb la Sección Femenina li va costar la broma.


EFECTIVAMENT LA TUSQUETS¡¡¡¡¡

Perfecta JULIA

9 Comments:

Blogger Júlia said...

R R???

de març 07, 2010 8:04 a. m.  
Blogger Bargalloneta said...

Carai Júlia, ja ho saps??????

de març 07, 2010 8:39 a. m.  
Blogger Júlia said...

Ep, només sos-pi-to. Això del Bocacció...

de març 07, 2010 8:59 a. m.  
Blogger JoRDi JVR said...

T G???

de març 07, 2010 4:36 p. m.  
Blogger El veí de dalt said...

Jo també he pensat en la RR!

de març 07, 2010 10:53 p. m.  
Blogger Viatger said...

Pot ser una de les dues, però sembla massa fàcil. Calen mes pistes

de març 08, 2010 12:14 a. m.  
Blogger Júlia said...

Rosa Regàs, em pensava jo.

de març 17, 2010 9:04 p. m.  
Blogger Júlia said...

Potser Esther Tusquets????

de març 21, 2010 7:26 a. m.  
Blogger El veí de dalt said...

No era RR era ET, doncs!

d’abril 05, 2010 11:52 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home