dilluns, de juliol 20, 2009

UN BARRI AMB REGUST DE GESTA

En un principi el nostre barri "Amagat, va entrar a l´ història amb regust de cavallers i cavalls, falcons, i salvatges jornades de caça. Els seus primers propietaris, la Casa Comptal de Barcelona, i els Ramon Berenguer i els Berenguer Ramon els seus circunstancials veïns.

FÀCIL........QUIN BARRI ES?



PISTA 22/07/09

L´ any 1050, aproximadament, Ramon Berenguer el Vell, va otorgar l´ usdefruit de les terres, per pastures del bestiar destinat a l´ alimentació de la ciutat. I vinguts de l´ altre banda de la Serra de Collserola, van arribar els primers veïns " Normals", homes valents que només armats amb pals u forques van defensar els seus ramats, de llops i porcs senglars. Un altre gesta per el nostre barri.

PISTA 25/07/09
1105: Es va construir la primera Ermita, consagrada el Sant de Moda en aquells temps. Els anys i el segles van anar passant.
1706: Es va fundar el primer signe de civilització, l´ Hostal de la Granota. Durant anys i anys, la millor caça que els barcelonins van menjar, es caçava en aquest lloc, els anecs de les postures eran els mes cars.



PISTA 29/07/09

1714: Desprès de la Guerra de secessió, el Consell de Cent, es va fer càrrec de l´ administració del nostre "enigma" per intentar frenar l´ "Ocupació" de les pastures per gent fugida de Barcelona, però va ser inútil.

Pagesos i rajolers s´ anaven instal.lant, lluitant contra les malalties propies del indret, conrreus, bobiles i ramaderia van nèxixer i del aprofitament col.lectiu es va passar a la privatització, els veins, gent "brava" van plantar cara el Consell de Cent.



FINAL DE MISTERI 03/08/09

Si senyor es el Poble Nou, Marxem de Vacances, tornarem el s darrers dies d´ Agost, però aquí teniu un joc per anar rumiant aquests dies:

JOC DE VACANCES

En el més pur estil "BCNPIXEL"

FOTOS



PISTES

Totes son fetes el mateix Barri , les reconeixeu? Una per una, i global ??

9 Comments:

Blogger Lancelot said...

Pot ser Valldaura?

de juliol 20, 2009 10:01 p. m.  
Anonymous Met said...

La Casa de Barcelona tenia una torre a Bellesguard, prop de Sarrià, restaurada per Gaudí segles després. Però no sé si Bellesguard es pot considerar un barri actualment. :(

de juliol 20, 2009 10:52 p. m.  
Blogger Oliva said...

No fred fred fred tant Lancelot com Met

de juliol 21, 2009 7:29 p. m.  
Blogger JoRDi JVR said...

Pot ser Mare de Déu de Port aquest barri?.
Ho dic per l'antic castell del port, al vesant cara Llobregat de Montjuic on residien a torns els dos Berenguers.

de juliol 22, 2009 8:24 a. m.  
Blogger Oliva said...

Tampoc JVR, quan vaig Ramon o Berenguer era una "pista" de Dinastia, però no parlava del "Fraticida" o del "Cap d´ Estopa".

de juliol 22, 2009 8:34 p. m.  
Blogger JoRDi JVR said...

doncs anirem a l'altre punta de Barcelona...doncs l'hostal de la granota estava per Sant Martí de Provençals ;-) ...es aquest el barri amagat? ...perque dius aixó de "amagat"?

de juliol 25, 2009 2:59 p. m.  
Blogger Oliva said...

El districte de S. Marti, aglutina diferents "barris", nosaltres cerquem un d´ ells, potser el més històric, Aixo volem dir.

de juliol 29, 2009 11:31 a. m.  
Blogger Mupert said...

Segurament el Poblenou és el barri amb més història del districte de Sant Martí. Però allò que em permet assegurar que parles del Poblenou, Oliva, és que allà es va fundar al segle XI l'Hostal de la Granota, desaparegut el 1863.

Concretament, era a la vora de la Llacuna, és a dir, que avui seria oficialment el barri de la Llacuna del Poblenou. Però per la resta de pistes suposo que et refereixes al Poblenou en el seu conjunt.

de juliol 30, 2009 12:45 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Hola soy CICERONE.
Exprimiendo el limon?.

d’agost 05, 2009 12:50 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home