dilluns, de desembre 11, 2017

EL CAS D'UNA NOVEL-LA QUE REMET AL NOSTRE PASSAT RECENT

11/12/2017:
Com segueixo mitj enllitada,tambè tinc que seguir amb les Barcelones de paper,ves quin remei....
La nostre novel-la enigma,s'inicia amb versos d'Angel Guimera....
Un estudiant activista catalanista,amagat en un confesionario d'una Catedral,on hi passa la nit...
Anades i vingudes entre altars , bancs i retaules...
Un capellà que obre el concili...
Quatre feligresoso entran reverents per la Missa de la sis...
Ell en surt discretament...
Planificaciò metal d' un segrest,tot fent via pels carrers semi-desert...cal consultar la maniobre amb en Raimon Galí,que fou oficial de la Republica durant la Guerra Civil...
Potser lo millor seria tenir un corxe esperant a la Pl.de la Seu?...
I directa fins  Camprodon...
Desprès amb la ajut dels germans Ainaud de Lasarte,per ells els camins de fuga,eran tan coneguts com els passadisos de ca seva...França...
L'acciò seria el cop d'efecte mès importan contra el règimen del General Franco,des del final de del final de la Guerra...
Donar voltes pels laberintics carrers del barri vell,amb els ulls oberts,i las mans a el manometre,calculant temps i itineraris.


15/12/2017:
ESCENARI:
Barcelona 1952...
Supressió del racionament del pa...cinc membres de la CNT,afusellats al Camp de la Bota...
Batlle,Antonio M.Simarro...Gobernador Felipe Acedo...
Primer aniversari del plante d'els tramvies...
S'autoritza el fitxatge d'en Kubala...
Els jesuites,eran els amos del poder eclesiastic...
El Opus,començava a marcar territori...
Carles Riba retornava de l'exili...
El poble,esperava indults arran de la Olimpiada de la Hostia...
ACTORS:
Pere F.fill d'una famìlia que venia del Montsec,estudiant de Dret i la seva celula anti-franquista,petit nucli d'estudiants,àgil i operatiu,especialitzat en plantar cara a el SEU.d'ideologia falangista,on i manavan un tal Pablo Porta i Enrique Chinchilla.
Pis franc,la llar d'els Ainaud....

20/12/2017:
"...Els cinvocats eren cinc,com corresponia a les cèl-lules dels grups d'acciò que en Pere posava en marxa,cada vegada que calia endegar una operaciò contra el règim,tots van arribar amb extrema puntualitat,ansiosos per saber quima era l'ùltima ocurrencia,asseguts a la biblioteca,tot esperant saber om anirian a "resar el rosari"que,en argot de la clandesrinitat,volia dir quima seria l'acciò propera.
Carmen de Lasarte,la mare d'en Josep M. i en Joan Ainaud,una dpna d'empenta,els va portar unes galetes i una gerra d'aigua fresca,suposant que la tarda seria llarga,per las cares circunspectes dels seus nois"
Com era habitual en ell,donava mostres d'estar plenament convencçut del que calia fer,però en aquesta ocasiò sabia que la seva proposta faria sorgir reserves en alguns dels seus amics.Potser per aquesta intuitiva por,va iniciar  la seva introducciò fent un al-legat polític i patriòtic de l'acciò que volia dur a terme.Un home com ell,directe,decidit i tenaç,donava voltes sobre la questió,però no acabava d'anar al gra,com feia sempre.L'auditori semblava tan encuriosit com sorpres.però ningú no va gosar interrompre.
"-Suposo que tots recordeu el que van fer un grup de nacionalistes escocesos amb la Pedra de la Coronaciò fa poc,V a ser espectacular,una petita obta mestre del com bat clandestì,un èxit doble,van apoderarse d'un símbol,que era seu,i a més a més.l'impacte de la noticia va ser extraordinari,cap altre acciò no ha fet tant per donar conèixer el nacionalisme escocès,com la recuperaciò d'aquella pedra en poder dels anglesos des de feia mès de siscent anys.doncs bé,heu de saber que ara nosaltres tenim una ocasiò de donar un cop que recordi a molts aquella gesta...Haureu llegit que el escultor Frederico Marès.....


1 Comments:

Blogger Olga Xirinacs Díaz said...

No estic a l'alçada de les teves endevinalles, Oliva, però els teus comentaris al meu blog em donen forces per passar aquest primer Nadal sense Vicenç, i és molt dur.
Escriu i posa't boneta.
Molt felices festes i una gran abraçada.

de desembre 17, 2017 7:21 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home