divendres, de maig 27, 2011

EL CAS D' UNA BARCELONA DE "FOLLETIN"

Aquest enigma camina per carrers,plaçes i personatges de "paper",i per una Barcelona molt allunyada de las de Zafon,Vazquez Montalban o Mendoza. Una ciutat cinica i follatinesca,però completament protagonosta, amb escenaris i fets reals,amb altres d' inventats.
Està escrita amb un estil i una estructura sencilla,voluntariament copiada,d' aquelles novel-les anomenades "per entregas"....la llum i la foscor,la realitat i la fantasia,la maldat i el heroismr.
Bé prou, que estic donant masses "pistes d' or".30/5/2011
Barcelona darrers anys del swglw XIX:La ciutat, dels nostre joc adivinatori,viu un moment històric,la transciò a l' era industrtial,i descriu el conflicta entre el progrés i la tradició,amb certs punts,diguem d' inspiració,de l' obra "Historia Natural"de Joan Perucho.I de forma quasi engolada va de les montanyes al subsol.
L'autor n'amaga la seva fascinació per las Barcelones nascudes al voltant del Mont Taber.....una damunt de l'altre,imprimint un fort poder tel-lùric a la nostre ciutat,tel-lùric i màgic.
En aquest lloc cemençen as truculències
2/6/2011
RELAT DEL COMISSARI S. De PAULA
"El sereno tot fent la primera ronda,va observar una llum estranyament encesa en una quadra del Padro,sorpres va intenatar estrar,la porta estava farmada per dins,llavors va cridar a la policia.....els agents la rebentaren,i davant seu apareixerent un home mort,nu i amb les mans lligades a l'esquena,al seu costat un gos tambe mort.Tots dos decapitats,però els caps estavan novament implantats però cambiats, els del gos al home i el del home al gos....."I les truculencies continuen.......
4/5/2011
Era un matí gèlid de gener, la platja de San Beltran esta buida,les casetes dels banys tancades,i només un grapat de gossos sarnóssos deambulan per la platja.
Un grup de policies encerclavant tot el perimetre dels banys, una dona desbudellada jeia damunt la sorra,i els seus budells sanguinolents se s'escampavant al voltan.....
-Mai més tornare a menjar llonganissa- va dir un policia......
7/6/2011
En aquest primers capitóls,l'autor descriu una Barcelona en estat d'exitació quasi paranoica,i al veinat del barri del Hospital,com una gent molt elemental.Però aquells fets tan truculents,tot s'ha de dir, havian trasbalsat a tothom,corrues de gent anàven de la quadre del Padrò a la platja de S.Beltran en morbosa peregrimació.El Diari de Barcelona,publicava dia si dia també,davantals parlan dels crims,i la gent que caminava sola al capvespre,escrutava nerviosa la boira,eternes boires invernals,mitj fum industrial,,,mitj humitat,i tremolavan davant de quansevol ombra....Mentrestan el Gobernado Civil,es cagava en tot,nomès li faltava això¡¡¡ ell ja en teni prou amb els malaits anarquistes ....11/6/2011
UN "PROTA"
El anatomista,frenòleg i bibliògraf Menelau R.,feia set anys que estava tancàt a la presó Reina Amalia,CAUSA? crear la "pseudoorquidea",una màquina digna del Dro. FRANQUEISTEIN.Set anys en rere,quan el nostre home era respectat per torhom,va presentar un artefactat ,curatiu de la bojeria a la consideraciò de la nprofessiò.Era una mena d'orquidea amb petals de bronze i un pistit amb un elèctrode central que baixava sobre el cos del malalt,lligat a la camilla,. i el cobria com si fos uma planta carnìvora.....llavors es va provocar una fugida horroritzada dels presents.....i la seva inmediata detenciò


14/6/2011
Del Portal dels Tallers al Portal de Framenors reignava la por,las tavernes buides,els carrers deserts al cap-vespre.....la policia va detenir un dèbil mental,amb un intent de tranquilitzar però la manibre va ser massa matusera. Nomès un individu coneixedor de tècniques anatòmiques podia matar d'aquella manera. I llavors va arribar de Madrid un indult per el nostre anatomista,era el millor i malgrat ser amoral,fotofobic i agorofobic,ara era indespensable,calia trobar al assassí.....al van posar al dia en quatre paraules,i se li va encomanar que desenterres els mort.
-Estan colgats,en un hort,res de terra Santa no fos cas,al costat del cementeri de San Pau.....ENIGMA RESOLT CORONA DE FLORS!!!!!

4 Comments:

Blogger Ofelia said...

Les pistes seràn d'or però ara per ara només em surt Nazario. Espero noticies!

de maig 27, 2011 3:36 p. m.  
Blogger Júlia said...

UI, de moment ni idea...

de juny 13, 2011 1:53 p. m.  
Blogger Júlia said...

Ep, em sembla que he trobat alguna cosa cercant això de la pseudorquídia...

http://www.javiercalvo.net/Coronadeflores.html

de juny 13, 2011 10:54 p. m.  
Blogger Júlia said...

Ep, no l'he llegit, deu fer molta por....

de juny 17, 2011 8:50 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home