dilluns, de novembre 22, 2010

EL CAS D'UN BARCELONI MALAGUANYAT

1988:Barcelona,de la mà del Batlle Rius i Taulet,treballava nit i dia per poder inagurar degudament l'Exposicio Universal.Centenars de famìlies,majoritriament págueses,hi afluient amb l'esperança de millorar,entre aquest inmigrants hi trobem el nostre home enigma.

Aquell 1888,va ser tambè l'any de la fundaciò de la UGT,nasquè a Barcelona on va residir la central fins 1899,que es va traslladar a Madrid,a causa de l'escas entusiasma que el proletariat català li va demostrar.El jacobinisme no "provar" gens al nostre poble.


TORNAR A SER MOLT FACIL¡¡¡¡¡¡


26/11/2010


El nostre "tapat"va arribar a Barcelona,quant la seva mare encara l'alletava.En la seva biografia,plena de contradiccions,ja troben en aquest fet la primera,el seu principal biógraf va dir que el nostre home tenia tres anys en aquella data,però tambe se sap que la seva mare es va guanyar la vida fent de "dida"......extrany no?,mentre el pare treballava en les obres de l'Exposiciò.El segon,fou el lloc de neixament,el poble de la seva mare va ser aceptat com a bo fins els anys 70 del segle passat però.....un historiador molt famosos,va trobar la seva partida de neixament en una capital de provincia,OJO a la pista fotografica¡¡¡¡¡.La tercera el any del seu neixament,amb dos anys de diferencia segons els cronistes.
PISTA 30/11/2010


El mostre home,va deixar l'escola als dotze anys,fou alumne de les escoles fundades per Ferrer i Guardia,i com la majort part del noies de la seva classe social es va possar a treballar com aprenent,obligat a ajudar als seus pares amb una setmanada miserable però imprescindible,però el seu geni el feia durar poc a les feines.

Els aprenents patian un tracta embrutidor a principis del segle xx,ja que cap llei la reglementava.La seva primera batussa la va viure al any 1902.i aquest fet li reportar la seva primera detenciò i tambe un gran prestigi entre els companys,nomès era un adolescent,i ja tot un "lider".Aquest Sro. de la foto,va ser el seu advocat i amic....

ERA FACIL O NO ERA FACIL?....efectivament Salvador Segui, tornem dimarts amb una nova recerca

3 Comments:

Blogger El veí de dalt said...

Pot ser molt gent...Més pistes!

de novembre 25, 2010 12:04 a. m.  
Blogger Júlia said...

Salvador Seguí 'El Noi del Sucre'?????

de desembre 02, 2010 7:04 a. m.  
Blogger Júlia said...

No entenc la pista...

de desembre 02, 2010 3:28 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home