dijous, de desembre 23, 2010

EL CAS D'UN BARCELONI DE "PUNT I APART"PISTA 22/12/2010

Avui iniciem la recercar d'una Barcelona de "paper",que descriu un temps molt novel-lat.
El autor,nen viciat d'una determinada "aviram",elitista i poca-solta però convencuda de ser la sal de la terra,descriu en primera persona una ciutat que volia viure malgrat tot.Fou un barceloní de catalanitat d'anada i tornada,de ploma lleugera,facil i un xic pedant.Aquest llibre va ser un gran èxit,tote la seva "tribu",gent amb infulas intelectuals e intelectuals de debo.li van fer la promocio gratuitament,i els lectors en general jugavant a identificar els personatges discretament enmascarats.....mès o meinys com ara hu fem nosaltres.
TITOL I AUTOR
Bè.bones festes amics,de tot cor i un "feliç" "año de retorno a las peculiaridades regionales".....

23/12/2010

Ets la reina de JUGANT.....JULIA, TERENCI MOIX apa fins el 27 o 28 depen de les festes28/12/2010

Ja sabem que el nostre autor es an Terenci Moix,ara anem pel titol de la novel-la,que francament a hores d'ara es bufar i fer ampolles,
"I es que el personatge central de les cintes que el gran W...C....havia gravat a Barcelona es,precisament la maltractada cultura dels catalans,acompanyada pel seus fills sense discriminaciò,inclososo els mes bords,i com objecta catalizador en aquesta enquesta intencionadament apassionada...." Fotli¡ amb la ampulosa "parrafada".
No li trobeu un regust propi d'un altre autor?4/1/2011
Quant un grapat de gent "guapa",van descobrir an Ramon Moixi decidiran,sobretot la Campmany,que aquell xicot del Raval era la gran esperança blanca de les noves lletres catàlanes,i naturalment ,ell,exhibicionista de mena,va fer mans i mànigues per complaure als seus "amics mecenes"especialment amb aquesta novel-la.
"volem,tots plegats,sobre la catifa omnipotent del seny i jo retrobo a l'Eixample,quant encara era nen,embadalit davant de les façanes que no conserven misteris.admirat de la suprema perfecciò del mòn,de la resposta plàstica a una diàfana ordenaciò del pensament...."


8/1/2011


EL POETA NACIONAL ISCLE GARSO


"-M'haura de perdonar si la meva conversa es mes breu que no voldria.Gaudeixo de tan poca salut que no se si en tinc gens...a mès,espero una altra visita,i la puntualitat ha estat,des de sempre,una virtut de que he pogut presumir..."


EL PRINCEP DE LA CRITICA


"Lletres esperin,amb l'orelle ben dreta,els missatges xifrats que Roldà ha anat dictant al llarg d'una existencia completament dedicada a la telegrafia de les ideas...."


VETES,FILS I NOVEL-LES


Dsposo de molt poc temps,encara he di dinar i voldria aprofitar la jornada intensiva per anar escrivint una novel-la, que penso presentar al premi de la Caixa d'Estalvis de Sant Celoni..."
PISTA 11/1/2011
An Moix,pertanyia a una famìlia amb taulell,i això representava viure en discreciciò las ideas politiques,però una vegada introduit en aquell mòn de revolucionaris de whiski car,i Chanel n.5,el nostre home,es va significar,alegrement amb tots els terrabastalls que organitzavan els seus "amics".....
"...finalment aceptat per la "gauche dorèe"perque havia llegit Hawlhorne,o ni que fos qualsevol altre mestre de la literatura universal".....
"No tè gens de raò¡¡¡-exclamar Nuriona valls indignada.
-Si aquest brètol es pensa que tota la nostre lluita,pot quedar triavilitzada en una aliança oportunista entre capelletes...."
14/1/2011
LA CASTELLONA:En va rebre fumant un puro,i el símbol divertia,no exactament per la seva peculiaritat.......
LOLA ROGER:Adultera i lletraferifa.
Segur que era l'any 62.No me'n podia recordar.Havia estat un vist i no vist....a l' apartament del meu primer amant,si un imbecil fotograf.......
EL NOI DEL ESCORPI:
Encara ens grinyolava la cinta del novel-lista de diumenge a la tarda.Mès que no pas una veu,era un conjunt de xiscles indignats......J'ERA HORA......INCREIBLE!!!!!Terenci Moix oblidat,perfecta Cicerone,graçies,però el any pinta "fatal".El dia 22 nou enigma.

4 Comments:

Blogger Ofelia said...

Sense pensar-hi gaire que l'escudella ja em reclama m'arrisco amb "VIDA PRIVADA de Josep Maria de Sagarra. Bones Festes!

de desembre 23, 2010 7:27 p. m.  
Blogger Júlia said...

Em sona a Terenci Moix, pot ser????

de desembre 23, 2010 8:04 p. m.  
Blogger Júlia said...

Ep, em sap greu haver endevinat tan aviat!!! Recordo molt Moix, tot un personatge, tota una època, bones festes, bon canvi d'any!!!

de desembre 27, 2010 8:19 a. m.  
Anonymous Anònim said...

"El sexe dels Angels".
Buen año,guapa!!!!!
Cicerone

de gener 17, 2011 10:17 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home