dilluns, de febrer 06, 2017

EL CAS D'UN NAT UN 29 DE FEBRER...

6/2/2017;
El sol fet d'haver nascut un 29 de febrer ja va tenir ,pel nostre home enigma,un caire d'exepciò i el va fer sentir un ciutada singular. Durant els seus setanta anys de vida,nomès va voler celebrar el seu aniversari setze vegades,i ell amb un xic d'ironia,va atribuir aquet fet el seu esperit juvenil i de bonohomia.
Va néixer,en el si d'una famìlia numerosa,en aquells moments benestan d'arrels menestrals, a el carrer Santa Ana de Barcelona,dels seus estudis,no s'entenen gaires dades,el mès segur es el que fou alumna dels Escolpis de San Anton. (Nota biografica per la la colecciò "Catalans d'ara"). "Ben petit vaig cursar les primeres lletres el col-legit dels P.P.Escolapis",però semblar ser,que avans va anar a una academia de barrì del carrer Gobernador,"col-legit de Sant Miquel",desprès de que la seva famìlia hagues cambiat de domicili,ja vivien a el carrer Cucurulla.
D'aquell col-legit ni un mot en els seus records,i dels Escolapis,an parla amb amargo,especialment del xoc que va patir el passar d'alumna "recomenat",o sia dels que pagavan,a "extern" alumnes de quasi beneficiencia,degut a la malaltia del seu pare que afectar greument l'economia familiar.
Qui ès l'home enigma,nat un 29 de febrer?


9/2/2017:

Durant un grapat d'anys,el nostre enigma,va ser l'autor mès estimat dels catalans.
En la seva obra,els valors del treball,l'esforç,el respecta,l'estalvi,l'amor a la Patria i la famìlia foren el seu eix central,i d' manera molt viva va  reflectir ,pagina a pagina,que aquells anys de precarietat els fa viure a els seus personatges,i que la situaciò patida a "Can Colapio",i altres circunstancies socials el van ferir profundament.
El germa del seu pare,l'oncle capella,llavors capella del Monestir de Pedralbes.els procuraba tote l'ajuda posible,i tenia per costum,els estius acollir els seus nebots a ca seva,en un d'els seus llibres hi trobem..."Pedralbes guarda per mi els records mès bonics de la meva vida,els tres mesos que hi passàven cada estiu,no els he pogut superar mai en benestar i alegria. A Pedralbes vaig viure el meu primer contacte amb la naturalesa,em calçava les espardenyes i sortia a còrrer pels camps,s'anavem a estiujer a el Monestir,ho devíem al oncle,ja que hi tenia casa,la que li corresponia com confessor de las monjes".

12/2/2017:

ENIGMA RESOLT...

2 Comments:

Blogger lbo said...

L'he trobat. Es en Josep Maria Folch i Torres.
Si em permet, haig de dir que no m'ha costat gaire. He buscat a la wikipedia nascuts un 29 de febrer i ja m'ha sortit!

de febrer 12, 2017 3:57 a. m.  
Blogger Oliva said...

MOLT BE¡¡¡...AN FOLCH I TORRES.
EL PROPER SERA MES DIFICIL.
SALUT.

de febrer 12, 2017 1:49 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home