dimecres, de novembre 12, 2008

SOTA EL SIGNE D´ AQUARI

SOTA EL SIGNE D´ AQUARIAQUARI: 21 DE GENER A 19 DE FEBRER

"Els Aquaris, disfrutan desafiant l´ opinió pública, i escandalitzar amb els seus comportaments excentrics"
Barcelona, Veïna Fidel de l´ eixample, família benestant, nombrosa i propera a la claracia - Pare Advocat- mare mestre d´ adults. Educada per l´ avia materna. Qui es la nostra DONA!!??


PISTA 15/11/08 EL PARE!
Advocat, perit caligraf, Wagneria i escriptor. Fill de mestres , la seva mare, fou professora de Ramon Mercader , el assassi de Lleo Troski. Politicament va anar d´ acció Catlana a la lliga. Era home vinculat amb el bisbat per raons professionals. Explicava que ja acabada la guerra, quan es trobava amb el bisbe Gregorio Modrego, ell l´ assenyalava tot cridant " Rojo, lobo" i vinga a riure " era trampat, el capallanot franquista " i ell també reia. Com a jurista mirava de no anar a judici, era home de pactes. La filla res a veure, ella rea Trancadoro.PISTA 18/11/08

LA MARE: La seva mare, una dona exempcional, filla d´ una ensanyant Catalanista i feminista, i d´un mestre d´ obres lliure-pensador. Escriptora i periodista, va col.labora amb revistes "Nosaltres sols" i "La Rambla". Alta i Prima, tenia un fisic que no estava de "moda". Però l´ any 1931, va coneixer el que el seu marit, es van enamorar follament, malgrat les seves diferencies, i despres d´ una curta prometença es van casar, en una esglesia del Gotic, un 28 de Gener de 1932. Les maternitats van supossar per aquella feminista, el fi de les seves activitats periodistiques. Però els anys 1970, amb més de seixanta anys va cursà estudis Universitaris, també va ser mestre de Català a Omnuim.

PISTA 23/11/08
La nostre parella va fundar la seva vida conjugal, a la cruïlla, Diputació Comte de Borrel. El primer fill va nèixer pel Desembre de 1932. El segon, el 1935, el tercer 1936. L´ avia va enviduar aquell any, i es va afegir el "clan". Canvi de domicili, finca molt elegant, ja que el despatx professional es compaginava amb la vida familiar. Desprès la guerra, 1941, nasqué un altre fill, 1942 la quinta, que va nèixer amb sindrome de Dawn. Nou canvi de casa, Diagonal-Bailen, pis de 180 mts, A finals dels anys 40 neix el nostre enigma, era la sisena, i encara faltava la septima.


PISTA 26/11/08

Vivien en un barri de gent de missa de dotze, però on l´ oferta escol.lar, era limitada. Liceu Francès o col.legis catòlics. El Liceu era massa car, així que van optar per les monges de "La divina Pastora" que per cert li sortia de franc a la família, atès que l´ ordre religiossa, li devia el pare, favors professionals.
L´ estada el "col.le" s´ allarga 10 anys. Son anys que ella no va perdona, i els quals ha fet referencia negativament tant com ha pogut. Segons les seves companyes, era rebel, anàrquica i extravagant, l´ expulsaven continuament, i al final acabà amb l´ abandó del Centre. Els 14 anys ingressa a la l´ institut.


PISTA 29/11/08

Els anys d´ institut, van ser de transformació tan física com intel.lectual. Adeu foscor catol.lica. Hola foscor franquista. Adeu Guillermo Brown. Hola Simone de Beauvior. Adeu indifinició política. Hola Marxisme, però sobretot hola Futur. Seria periodista com la mare, escriptora com el pare o feminista com l´ avia. I res la faria abandonar.
Nit darrera nit, deixava damunt la taula del despatx del pare, les notes escrites durant el dia. Ell també sense dir res les tornava corretgides.PISTA 03/12/08
Primers dies de Febrer de 1967. La nostre escriptora va retirar el foli de la màquina d´ escriure. La llum dels fanals del carrer Bailen, trencaven les boires de Febrer, les últimes noies del col.legit, el seu , el odiat, encara reien i xerraven a peu de porteria. Aquella tarda el pare no hi era, i ella aporfitava la maquina d´ escriure. Per fi, el perfil de la seva Madona de Bovary Gracienca, estava enllestida, i neixia sota el signe d´ Aquari.
" Demà passat em caso i em fa riure aquestes paraules així , com si res...."
BENVINGUDA "R"
07/12/08
Efectivament Julia es Montserrat Roig, però saps qui es "R" ??

9 Comments:

Blogger Eli said...

Mira, que en sóc de xafardera...eh!!! ja,ja,ja
Doncs au, ja estic aqui!!! Ja t'he localitzat... Tornarè amb els teus enigmes!!!!
;-D

de novembre 24, 2008 1:12 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Hola soy Cicerone, tengo la sensación de que esta vez vais de FAROL, ¿si?.

de novembre 26, 2008 10:48 p. m.  
Anonymous Anònim said...

¿Vais de farol? Espero respuesta.El libro de Guillermo que maravilla.¿Es vuestro?.

de novembre 30, 2008 7:37 p. m.  
Blogger Carles said...

El nom té relació amb els colors?

de desembre 06, 2008 7:54 a. m.  
Blogger Júlia said...

MOntserrat Roig???

Crec que si hagués viscut hagués parlat més del pare, un home interessant que va estar empresonat i condemnat pels republicans durant la guerra, bon escriptor i potser del qual, en la rojor juvenil, s'avergonyia, políticament parlant.

Llàstima d'aquestes pèrdues prematures, la vida és injusta.

de desembre 07, 2008 8:31 a. m.  
Blogger Montse said...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

de desembre 08, 2008 7:42 p. m.  
Blogger Montse said...

L'he endevinada a la segona pista, perquè l'any passat vaig llegir-ne la biografia.
M'agrada haver trobat el teu blog, ja que per ara només et llegia als comentaris i mai no deixaves l'adreça!

benvinguts/des, doncs, a la "meva" blogosfera!

de desembre 08, 2008 7:43 p. m.  
Blogger Júlia said...

R... no serà la Ramona, adéu????

de desembre 09, 2008 6:30 p. m.  
Blogger Oliva said...

Benvinguda Montserrat!

Efectivament Júlia es "Ramona"

de desembre 09, 2008 8:16 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home