dimecres, de gener 24, 2007

EL CAS DELS LLIBRES PARAL.LELS

Avui parlem de dos llibres paral.lels. Mateix eix argumental, Barcelona com escenari, i Barcelonisn com "Protas" però en plans de temps diferents.

Demanem tots dos titols.

Transcrivim:

" Bernat, estava inquiet i preocupat i aquest estat d´ ànim significava un avís de perill. El seu nas fi entrenat per olorar el risc, li enviava senyals d´ alarma. Però aviat arribaria a Barcelona, acabaria la seva missió i començaria una nova vida. Si aquest seria el seu últim viatja com espia. "" Senyora Wilson:
Benvolguida senyora, per la present tinc l´ honor de convocar-la a la lectura del segon testament del senyor............... , del qual vostés es un dels benificiaris. La lectura tindrà lloc al nostre despaxt a les dotze hores del dissabte dia I de Juny de 2002. Li preguem que ens confirmi l´ assitència. I firmava el notari. Ara Sí em vaig dir Aquesta vegada la mare no podrà hem podrà retenir. Aniré a Barcelona. No vagis Cristina - em va dir la mare quan va poder parlar amb mi en privat- Aquest afer em fa mala espina. Hi ha alguna cosa estranya, alguna cos sinistra. "


PISTA 27/01/07


" Barcelona ja s´ albirava i Bernard va sospirar profundament, alleujat. La ciutat havia crescut pels quatre cantons i la poderosa muralla romana que durant segles n´ havia protegit el perímetre era del tot ineficient, per contenir la marea humana que abraçava."" L´ avió havia girat damunt del mar buscant posició d´ entrada a l´ aeroport. La ciutat lluia esplendida. Aqui la tenim , Barcelona es una vella dama sempre jove. Vui entre el mar i la muntanya i traspua vida. Artur Baise va fer un gest ample amb l
a mà. Barcelona, aquesta es la Cristina, que torna el Born. Cristina Barcelona els teus peus. "

PISTA 29/01/07


Els autors d´ aquests llibres són: Un enginer industrial nat a Barcelona (1951), resident a Madrid i apassionat per la història. L´ altre és periodiste, dona i mallorquina, prové del món del teatre i viu a l´ empordà. Un d´ aquests llibres va ser finalista d´ un premi de novel.la històrica al 2004.

P.D Quant el cas actual sigui resolt explicarem les pistes fotogràfiques. Gracies.


PISTA 1/02/07


"Va ser aleshores, que vaig veure aquell home estrany, descarat, no em treia la vista
del damunt, just quant havia obert la porta automatica. Em va cridar l´ atenció el seu aspecte, era un home vell, però el més significatiu eren els ulls, d´ un blau esvaït freds i agressius. Li vaig mantenir la mirada, però ell va fer el mateix. """Repenjat a la popa, Bernard rumiava. Qui seria el espia del Vaticà?? Aquells dos frares dominics que li produïen, un intens neguit? El metge jueu?? El comerciant català sempre vigilan la càrrega.
Arnand, el francès , que si tenia pinta de mercenari. El capità genoves d´ Arnato?? Massas pasaatgers per una nau de càrrega ....."

Nota oliva: "Hola Almadrava Vivim com estem la setmana Barcelona Negra cal recomanar novela negra, " El raptor de gnomos" Jordi de Manuel
"Un Crim imperfecte" Teresa Solana

PISTA 03/02/07

Aquests Llibres van ser escrits en llengua Castellana. Parlem , per tant, de traduccions, editats per:
Columna al 2004

Roca Editorial-Proa al 2005
Traductors: Roger Consul
Mercè Ubach-Nuria GarciaPISTA 06/02/07

Bernard Guills, va recobrar la consciencia, nu i amarat de suor. L ancià metge jueu company de viatja va intentar tranquilitzar-lo.

Heu de descansar, Bernard, no us precupeu. Som a c
asa meva al Call de Barcelona.

Abraham tinc molt poc temps, estic emmetzinat es molt important que guardeu els papers que duia ala meva camisa. Pero entre la seva roba no
hi havia trobat res.
PISTA 07/02/07

La llibreria era molt antiga, obria els seus aparadors en un carrer vell i estret, on s´ amuntagaven, cartells cromos i llibres plens de pols. Vam entrar:
-Que desitgen?
-Venim a buscar uns papers que va deixar aquï per mí el Senyor Bonaplata.
-No se de quí hem parla.
Li vaig ensenyar l´ anell i una dona va cridar!
-Si, soc l´ hereva del senyor bonaplata. El home va desapareixer i va tornar amb un lligall de papers, precintats amb laca vermella.
PISTA 10/02/07

El nostre escriptor, malgrat es enginyer, treballa en el món empreserial, dins el "Ram" de la distribució cinematrografica, fet preceptible en el seu estil narratiu.

P.D Anònim: Teresa Mestres va fugí de Barcelona, amb el seu amant " un Tal Pijoan" un paio molt conegut i.....llegeix " Abans que el temps ho esborri" segur que t´ agrada. Llibre a recomenar: " El cor damunt la sorra" Jordi Llompart.


PISTA 12/02/07

El comisari Alberto Castillo la va rebre molt amablament. El seu padri , sra Wilson , es va suïcidar en directa. Va trucar, es va identificar, es va localitzar, va dir qu estava a punt de suïcidar-se i es va engegar un tret.
Quant va arribar, estava assegutr en u nsofà, amb el balcó obert cara el psg de gracia, musica de silenci de Lluis Llach
omplent el silenci i conyac francés damunt la teuleta.
El tret li va sortir per la coroneta i alla adalt el sostre entre els artasonats, sang i trossos de crevell.
Però perque? Mai es va esbrinar, però tinc una teoria. Setmanes abans algú s´ havia carregat quatre persones a Sarria, no ho vam poder desmostrar, però es
tic segur que va ser ell. Una vengança dins el món dels antiquaris.PISTA 15/02/07

"Les teies enceses il.luminaven la façana de la casa de l´orda. Més enllà, les tenebres invadien Barcelona. Guillem de MontClar, caminava sensa vacila-lar, cami del call. La casa d´ Abraham, a quatre pases de la sinagoga major, restava tranquila, però une ombre silenciosa s´ esmunyia pel altre extrem del carrer Guillem la va percebre més que veure, dins la foscor de la nit. Al obrir la porta de la casa de l´ apotecari, la fortor de la mort li va donar la benvinguda, tot estava regirat, se li havien avançat, el cos de Bernard estes a terra enmig de plomes del matalas, era la patètica imatge de l´ abandó.
PISTA 18/02/07

La nostre escriptira, és una dama molt discreta, poc sabem de la seva vida. Viu en el seu món de literatura i pintura en un racó de Girona. Però aquí teniu una gran " pista". El nostre llibre forma part d´ una trilogia on el nostre caballer, segueix , la lluita defensant la seva ordre de Papas i reis.

PISTA 21/02/07

Efectivament parlem d´ un llibre de Nuria Masor. No es "El laberinto de la serpiente", però gaire bé.

Cristina i Oriol, pal plantats el mitj de Santa Ana, cercaven quelcom que aclaris el trenca-closques.
"- La historia documenta Sant Ana l´any 1141. Fou saquejada durant la invasió Napoleonica. Incendiada i dinamitada el 1936. Les uniques restes del edifici neogotic són unes parets que limiten la plaça Ramón Amadeu. Però existeix una foto del 36, que mostra una creu patent, radera d´ un altar derruit. Els nostres avis, estimada, es reunien aqui. "PISTA 26/02/07

El gran convent de l´ ordre a Barcelona, era construit els terrenys sud-oocidentals de la muralla romana , a les torres d´ en Gallifa. En realitat la casa mare era a Palau Solità. Allà hih avia el centre neuralgic de la comanda, però per raons pràctiques el convent de Barcelona havia prés més importància. En el segle XII l´ ordre va construir una nova casa gracies a la donació de Ramón Massanet. De la que encara queden petites restes.PISTA 01/03/07

Guillm de Montclar, comtemplava, des de el molí de l´ ordre, la Torre de Sant Pere de les Puelles, ja que hom anomenava " Torre dels Ocells". Aquella esglesia havia donat vida a tot un barri de moliners, prop de les aigues del Rec comptal. Es va deixar del banc de pedra.
- Guils Guils, que diables es aquesta " ombre"


PISTA 04/03/07

Raymond Khousi, reconegut guionista de la B.B.C guanyador d´ un premi EMMY, escriu i publica el 2005 la seva primera novela. Tapas vermelles i negres, tot molt " Best Seller" tot molt " Indiana Jones". El nus argumental es el mateix que dels llibres que estem investigant " Aquet mite de Jesucirst ens ha anat molt be"

Papa Lleo X: Segle XVI

P.D: Aquesta matinada, ha mort en Huerta Claveria, home i periodista valent, simbol de la llibertat d´ expressió. Foll per Barcelona, cronista dels barris obrers i enamorat del seu Poble Nou. Un record emocionat i ha reveure mestre.

ENIGMA RESOL EL DIA 06/03 PER ANONIM !!!!!

LLIBRE 1 "L´ ANELL DEL TEMPLER"
LLIBRE 2 " L´ OMBRE DEL TEMPLER"
EL DIA 12/03/07 TORNAREM!!!

12 Comments:

Anonymous Anònim said...

me gustaria que explicarais la relacion de las pistas fotograficas con respecto al enigma. gracias
zaa

de gener 25, 2007 9:03 p. m.  
Blogger L'Almadrava said...

M'agrada molt lleigir llibres que estàn inspirats en una barcelona antiga, si em pots dir els títols t'ho agraïrè, a veure si els llegeixo.

"Saludos"

de gener 30, 2007 3:31 p. m.  
Anonymous Anònim said...

com acaba la burguesa rebeld. por favor

de febrer 06, 2007 7:17 p. m.  
Blogger L'Almadrava said...

Hola ¡¡
Avui començo La catedral del mar ¡¡
quin totxo , pero en tinc ganes¡
bona nit

de febrer 18, 2007 11:31 p. m.  
Anonymous Anònim said...

el laberinto de la serpiente

de febrer 20, 2007 6:46 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Es un llibre deMasot Nuria

de febrer 20, 2007 7:27 p. m.  
Blogger Oliva said...

Efectivament parlem d´ un llibre de Nuria Masor.

Almadrava la Catdral del mar es un llibre molt interessant analitza la lleis catalanes mitjavals.

No es el laberinto de la serpiente, però gaire bé.

de febrer 21, 2007 1:20 p. m.  
Anonymous Anònim said...

ES UN LLIBRE ESOTERI'

de febrer 27, 2007 12:02 p. m.  
Anonymous Anònim said...

SOC FOLL DE LA NOVELA NEGRA PERO SEMPRE LLEGUIA TRADUCCIONS EL RAPTOS DE GNOMS ES MAGNIFICA. POTS DONARME MES TITOLS

de febrer 27, 2007 7:17 p. m.  
Blogger Oliva said...

1/ Llibres Barcelonins de lladres i serenos " Un Crim Perfecte "
" L´ assassí de la fi del món"

2/ Parlem de llibres historics però un Xic esotèrics.

de març 04, 2007 12:35 p. m.  
Anonymous Anònim said...

L` ANELL DEL TEMPLE" "OMBRE DEL TEMPLE" JA FA DIES QUE HU SER PERO LES LOCALITZACIONS FOTOGRAFIQUES SON MOLT BONES ZAA

de març 06, 2007 8:05 p. m.  
Anonymous Anònim said...

NO SOC ANONIM SOC ZAA LA RATA DEL RAVAL ZAA

de març 08, 2007 8:05 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home